ZAKAŽITE TEHNIČKI PREGLED
Podarite svom autu tretman kakav zaslužuje

Tehnički pregled vozila

uplatnice, kartice, čekovi
Tehnički pregled Šarić predstavlja vam nove standarde u pregledu i ispitivanju vozila. Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da posedujemo najsavremeniju opremu za vršenje tehničkog pregleda SVIH vrsta drumskih vozila. Oprema je vodećeg svetskog brenda Nemačkog proizvođača Hofmann.
Posebno ističemo poslednju generaciju valjaka sa hidropodizačima (liftovima) trenutno jedinim ove vrste u Srbiji. Posebna linija za vršenje tehničkog pregleda motocikala i mopeda. Naš savremeni objekat u svom sklopu poseduje poligon za kontrolu ispravnosti traktora, poljoprivrednih prikolica, radnih mašina, četvorocikala…

Kako se pripremiti za tehnički pregled?

Budimo odgovorni prema sebi i drugima
i poštujmo zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima.
Evo par saveta šta je neophodno da učinite pre dolaska sa vozilom na tehnički pregled kako bi izbegli situaciju da budete vraćeni sa linije tehničkog pregleda.
 • Proverite potrebnu opremu: prvu pomoć, trokut, uže za vuču, reflektujući prsluk
 • Napravite kontrolni pregled instalacije: poziciona svetla, kratka, duga, stop svetla te pokazivače smera, rikverc i svetlo registarske tablice
 • Proverite stanje metlica brisača i tečnosti za pranje vetrobrana
 • Ukoliko sumnjate u tehničku ispravnost Vašeg vozila predlažemo kontrolni pregled kod Vašeg servisera.

Na čega mislimo kada govorimo o tehničkom pregledu vozila

uplatnice, kartice, čekovi
Tehnički pregled vozila je skup propisanih radnih operacija pri kojima se odgovarajućim merenjima i poređenjem izmerenih veličina sa propisanim vrednostima, kao i vizuelnim pregledima bez ili uz korišćenje odgovarajućih alata, bez bitnih rasklapanja, utvrđuje tehnička ispravnost uređaja i opreme, odnosno tehnička ispravnost vozila u celini.

Tehnička ispravnost vozila je veoma važan faktor bezbednosti saobraćaja. Samo tehnički ispravno vozilo može garantovati njegovu bezbednu primenu pa je iz tog razloga, tehnička ispravnost vozila osnovni uslov za registraciju vozila.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja, određeno je da se redovan tehnički pregled vozila vrši jednom godišnje i može se obaviti 30 dana pre isteka registracije vozila.

Motorna vozila kojima se vrši javni prevoz putnika ili prevoz opasnih materija, kao i vozila kojima se vrši obučavanje kandidata za vozače, u obavezi su da tehnički pregled vozila vrše na svakih 6 meseci.

Oprema koja je neophodna da se nalazi u putničkom automobilu:

uplatnice, kartice, čekovi
 • Rezervni točak
 • Sigurnosni trougao
 • Oprema za pružanje prve pomoći
 • Svetloodbojni prsluk mora odgovarati standardu SRPS EN 471:2007 („Službeni glasnik RS”, broj 39/07)
 • Uže ili poluga za vuču vozila
 • Prenosni aparat za gašenje početnih požara (samo za teretna vozila kao i vozila kojima se vrši javni prevoz putnika)
U periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom:
 • Zimske gume na svim točkovima
 • Lanci